CLB's informeren ouders en leerlingen over studiekeuze na basisonderwijs

 CLB's informeren ouders en leerlingen over studiekeuze na basisonderwijs.



Vrij CLB Waas & Dender, Vrij CLB Wetteren en GO!CLB Prisma werken voor het tweede jaar samen om ouders en leerlingen te informeren bij de overstap van de basisschool naar het secundair onderwijs. CLB's organiseren in januari en februari veertien fysieke infomomenten waar meer uitleg wordt gegeven over de keuzemogelijkheden voor de leerlingen. 

Goed geïnformeerd zijn is belangrijk wanneer je een goede keuze wil maken. CLB's organiseren i.s.m. lokale besturen en lokale overlegplatformen infosessies in de regio tussen Wetteren en Zwijndrecht om ouders en leerlingen meer info te geven over mogelijke studiekeuzes. 

CLB's willen met deze infosessies de structuur van het secundair onderwijs verduidelijken, dat sinds 2019 gemoderniseerd wordt. Tijdens deze infosessies worden er handvaten en hulpmiddelen meegegeven die kunnen helpen bij het maken van een keuze. Ze tonen ook hoe je regio-specifiek kan aanmelden en inschrijven bij een school naar keuze. 

Ik vind het goed dat CLB's dit organiseren. De modernisering van het secundair onderwijs is een grote aanpassing voor ouders, zeker als ze kinderen hebben die voor de modernisering in het secundair zaten. Ikzelf moet ook vaak twee keer nakijken in welk soort klas ik stage ga doen. De kleurcodes en verschillende stromen zijn nog een beetje verwarrend. Ik merk in de leraarskamer en mijn omgeving vaak op dat de BSO, TSO en ASO termen nog niet volledig verdwenen zijn. De modernisering heeft tijd nodig bij de bevolking en zal op termijn het nieuwe normaal worden.  


De Spiegeleir, Y. (2024, 5 januari). CLB’s informeren ouders en leerlingen over studiekeuze na basisonderwijs. Het Laatste Nieuws. https://www.hln.be/lokeren/clbs-informeren-ouders-en-leerlingen-over-studiekeuze-na-basisonderwijs~ae9d477b/

Reacties

Populaire posts