De Wensboom in Wilrijk haalde 700 pakjes op: verdubbeling tegenover vorig jaar

Het Laatste Nieuws: De Wensboom in Wilrijk haalde 700 pakjes op: verdubbeling tegenover vorig jaar. 



Het district Wilrijk organiseerde voor de tweede keer een hartverwarmend initiatief in Bibliotheek Bist, namelijk de wensboom. Deze toch wel goed zichtbare boom heeft zes weken lang aan de ingang van de bibliotheek gestaan. 

Wilrijkenaren plaatsten deze boom zodat je er pakjes kon achterlaten voor mede-inwoners die het financieel moeilijker hebben. De pakjes kunnen van speelgoed tot bruikbare voorwerpen etc. gaan. Deze werden rond Kerstmis verdeeld over kinderen, jongeren en volwassenen. De actie was dit jaar een groot succes, ze hebben het dubbel aantal mensen van vorig jaar gelukkig kunnen maken met een geschenk. 

Voor de geschenken uit te delen, organiseerden de jeugddienst en vzw Welzijnsschakel in Wilrijk een feest. Districtsschepen voor jeugd en cultuur, Hans Ides (CD&V), bedankte de Wilrijkenaren: "Bedankt aan alle Wilrijkenaren dat ze zich weer massaal hebben ingezet voor onze wensboom. Dankzij hen hebben deze kinderen een pakjesvolle kerstgehad. Volgend jaar zetten we ons opnieuw in met dit initiatief."

Tijdens de feestdagen spenderen we het liefst tijd met onze familie en vrienden. Niet iedereen heeft de kans om dit met zijn naasten te vieren en dat maakt het initiatief nog mooier. De geschenken inzamelen voor mensen die het financieel moeilijker hebben en daarbij een feest organiseren, maakt deze tijd voor ieder individu wat mooier. 

Moest dit soort initiatief zich voordoen in mijn gemeente of omstreken, zou ik er zeker en vast aan deelnemen. Spijtig genoeg heb ik hier nog niet vaak van gehoord. Met de Chiro zamelen wij ieder jaar op Christus Koning schoendozen in die mensen vullen met producten, voorwerpen... die ze kunnen missen. Deze worden dan opgestuurd naar landen die het kunnen gebruiken.

Ik vind Kerstmis en Nieuwjaar zelf één van de mooiste dagen doorheen het jaar, nog eens samen zijn met je hele familie en pakjes uitdelen. Dat wens ik andere mensen ook graag toe.


Verhelst, J. (2023, 30 december). De Wensboom in Wilrijk haalde 700 pakjes op: verdubbeling tegenover vorig jaar. Het Laatste Nieuws. https://www.hln.be/antwerpen/de-wensboom-in-wilrijk-haalde-700-pakjes-op-verdubbeling-tegenover-vorig-jaar~a1220837/

Reacties

Populaire posts